Romania locurilor frumoase

Traseul Valea lui Stan din Muntii Fagaras

Traseul Valea lui Stan din Muntii Fagaras, Judetul Arges

Traseul prin cheile Valea lui Stan este unul dintre cele mai frumoase trasee de chei din tara.
Canionul impresioneaza prin ingustimea vaii, cu pereti de stanca ce se inalta ametitor, intr-un peisaj salbatic.
Traseul este unul spectaculos, de aventura, unde inaintarea de-a lungul canionului se face aproape in intregime cu ajutorul amenajarilor, de-a lungul vaii existand scari metalice, cabluri, podete, balustrade si pasarele intre versantii paraului.
Amenajarile au fost realizate, in anul 2012, de Salvamont Arges, institutie aflata in coordonarea Consiliului Judetean Arges, planul de amenajare fiind stabilit in urma unor schimburi de experienta cu omologii francezi din Savoie.

Amenajarile de pe traseu confera asigurari atat pentru turisti, cat si pentru interventia cu targa a salvatorilor in caz de accident montan.
Traseul incepe chiar din Transfagarasan, unde drumul urca accentuat spre inaltimile Fagarasului, la circa 3 km in amonte de Cetatea Poienari si 2 km in aval de barajul Vidraru. in locul din care incepe traseul, Transfagarasanul face o curba de aproape 180°. Poteca marcata cu punct rosu conduce in lumea stancilor si cascadelor.
Spre finalul traseului ajungeti in Poiana Calugarita, locul perfect in care puteti face un popas, inainte de a ajunge la destinatie, pe malul Lacului Vidraru.
Traseul, marcat cu punct rosu, este de dificultate mare, durata intregului circuit fiind de 4-5 ore.

INFORMAtII UTILE:
- Este foarte important sa purtati echipament corespunzator pentru acest gen de drumetii. Pentru siguranta, daca sunteti incepatori si nu ati mai strabatut trasee cu catarari pe scari suspendate deasupra haurilor, echipati-va cu casca, ham si lonja.
- La intrarea in traseu se afla un panou turistic informativ, cu regulile care trebuie respectate de cei care doresc sa se aventureze pe acest traseu.
- Mare atentie! in zona a fost semnalata prezenta ursilor.

Scrie review Traseul Valea lui Stan din Muntii Fagaras

Ai vizitat Traseul Valea lui Stan din Muntii Fagaras? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii