Romania locurilor frumoase

Traseul turistic spre Lacul Caltun din Muntii Fagaras

Traseul turistic spre Lacul Caltun din Muntii Fagaras, Judetul Arges

Regiunea de nord a judetului Arges apartine celor mai inalte culmi ale Carpatilor Meridionali, respectiv masivul Fagaras, cu varful Moldoveanu (2544 m) - cel mai inalt varf din Carpatii romanesti si Negoiu (2535 m).
Lacul Caltun este un lac glaciar situat la nord-est de varful Negoiu din Muntii Fagaras, la jumatatea drumului dintre cabana Negoiu si cabana Balea Lac, in caldarea Caltun, la poalele Varfului Caltun.
Lacul este situat la altitudinea de 2 135 m, are suprafata de 7 751 mp, iar adancimea maxima de 11,8 m.

Traseu turistic: Cantonul Piscu Negru - Refugiul Caltun
Marcaj: triunghi albastru
Durata: 3 ore / in sens invers: 2 ore
Tip: traseu de vara.

Putem ajunge la cantonul Piscu Negru pe drumul Transfagarasan (DN7C), parcurgand 40 km de la barajul Vidraru cu autoturismul.
Din dreptul cantonului parasim Transfagarasanul spre vest pe drumul ce trece raul Capra pe malul vestic, la manastirea Piscu Negru. De aici, urmam poteca marcata cu triunghi si punct albastru spre nord si, dupa o mica portiune, cotim usor spre stanga, indreptandu-ne spre firul paraului Paltinul care se varsa in raul Capra la mica distanta in dreapta noastra.

Ajunsi in poiana Paltinului, traversam paraul pe malul estic, apoi strabatem o portiune impadurita si iesim intr-un gol alpin. Trecem paraul Paltinul pe partea vestica, putin mai sus de confluenta acestuia cu paraul Caltun, parcurgem o portiune spre nord si apoi ne indreptam spre vest - sud/vest.
in acest loc ne despartim de marcajul cu punct albastru, care insoteste spre nord poteca prin caldarea mare a Paltinului si atinge creasta principala in apropierea seii Paltinului.
Vom contnua drumul prin jnepeni, pe poteca marcata cu triunghi albastru pana in firul paraului Caltun, pe langa care urcam spre nord-vest. Patrundem in caldarea glaciara, urmam poteca spre vest - nord/vest si iata-ne ajunsi la refugiul Caltun, pe malul lacului, la 2135 m altitudine. Iubitorii de munte pot continua drumetia pe o poteca de creasta marcata cu banda rosie care incepe la cateva zeci de metri spre nord.

Scrie review Traseul turistic spre Lacul Caltun din Muntii Fagaras

Ai vizitat Traseul turistic spre Lacul Caltun din Muntii Fagaras? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii