Romania locurilor frumoase

Traseul montan din Valea Buda spre saua Podragului

Traseul montan din Valea Buda spre saua Podragului, Judetul Arges

Marcaj: triunghi albastru
Durata: 7 ore si 30 min; in sens invers: 6 ore
Tip: traseu de vara

Traseele montane reprezinta o oportunitate excelenta de a cunoaste mediul inconjurator si de a te bucura de peisaje superbe, iar judetul Arges nu duce lipsa de zone spectaculoase pentru drumetii.
Acest traseu ofera un spectacol al naturii si are ca punct de plecare Valea Buda, unde putem ajunge din drumul Transfagarasan, dupa ce parcurgem 22 km in amonte de Barajul Vidraru. Din sosea urmam spre nord, pe malul vestic al Raului Buda, un drum forestier. Dupa aproape 8 km, ajungem la punctul de varsare al Paraului Museteica in Valea Buda (995 m altitudine), dupa ce cateva sute de metri mai jos am trecut apa pe malul estic. Continuam pe drumul forestier de pe Valea Buda inca aproape 7 km, traversand apa de pe un mal pe altul de doua ori, pana la confluenta cu Paraul Mircea care curge dinspre nord-est (1 252 m altitudine).

Urmarim poteca pe malul drept al apei si, dupa aproximativ o ora, ajungem la confluenta paraielor Izvorul Podu Giurgiului si Orzaneaua din care ia nastere Paraul Mircea. Traversam spre nord-est Izvorul Podu Giurgiului si iesim din padure in poiana unde se afla stana din Podu Giurgiului. Aici intalnim o ramificatie de trei poteci marcate cu triunghi galben, triunghi rosu si cea pe care o urmam cu triunghi albastru.

Continuam traseul spre vest-nord-vest pe poteca marcata cu triunghi albastru traversam o fasie de padure, dupa care iesim la gol alpin. Mai sus urcam o portiune in serpentine pe versantul estic, apoi continuam spre nord si abatandu-ne usor spre stanga, patrundem in caldare, o strabatem spre nord si in urcus moderat ajungem in saua Podragului (2307 m altitudine), in poteca de creasta marcata cu banda rosie (saua Podragului - saua Caprei). De aici putem urma spre nord poteca marcata cu triunghi rosu si-n aproximativ 30 min ajungem la Cabana Podragu (2 136 m altitudine).

Scrie review Traseul montan din Valea Buda spre saua Podragului

Ai vizitat Traseul montan din Valea Buda spre saua Podragului? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii