Romania locurilor frumoase

Traseul Cozluk

Traseul Cozluk, Greci

Traseul Cozluk (16 km) este o traversare a mai multor ere geologice purtand turistul avizat printr-o gama larga de roci care apartin celor doua mari formatiuni geologice din Muntii Macin. Acest traseu de pe varfurile pe care le parcurge ofera panorame asupra vailor si varfurilor invecinate cu peisaje de padure din care se ivesc stancarii. Peisaje deosebite sunt generate de alternanta masivelor de padure cu poienile stepizate de pe varfuri, de vaile adanci cu pereti stancosi pe care se dezvolta ferigi, de diferitele tipuri de padure si stadii de dezvoltare favorizate de expozitia versantilor.

Cele mai importante specii pe care le putem gasi pe acest traseu sunt: plante - Ghiocelul cu frunze indoite (Galanthus plicatus), Brandusa (Crocus reticulatus), Codita soricelului (Achillea leptophilla); insecte impresionante precum Greierul bortos (Bradiporus dasiphus), pasari protejate la nivel international - Acvila tipatoare mare (Aquila clanga), Turturica (Streptopelia turtur), Soim dunarean (Falco cherrug), Ciuf de padure (Asio otus).
Ruta: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Vf. Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci
Loc de Campare: Canton Cozluk
Marcaj: Punct rosu

Scrie review Traseul Cozluk

Ai vizitat Traseul Cozluk? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii