Romania locurilor frumoase

Traseul Cabana Curmatura - Varful Piatra Mica (Trasee turistice in Piatra Craiului)

Traseul Cabana Curmatura - Varful Piatra Mica (Trasee turistice in Piatra Craiului), Parcul National Piatra Craiului

Traseul Cabana Curmatura - Varful Piatra Mica (Trasee turistice in Piatra Craiului)
Durata: 1,5 h - 2 h
Initial, cand iesim din cabana, ne abatem catre stanga spre Zarnesti si dupa circa 10 m in aceasta directie ajungem la un stalp de marcaj cu tabla indicatoare, citim, intre altele, si explicatii referitoare la drumul nostru. De la tabla mentionata ne abatem la stanga in urcus prin poiana cabanei si dupa scurta distanta intram in padurea de molid, revarsata de pe creasta pe coastele de sud ale muntelui Piatra Mica. Urcusul in panta accentuata se domoleste prin padurea pe care o strabatem, trecand pe langa peretii albi de calcar, ridicati in marginea potecii. Dupa circa 20 minute, socotite de la Cabana Curmatura, ajungem in Saua Crapaturii, unde doua din marcajele turistice, comune pana in acest loc cu traseul nostru, se despart: traseul marcat cu banda galbena, conduce spre Zarnesti, iar cel cu punct rosu spre Varful Turnu si Creasta Pietrei Craiului. Locul este semnalat de un stalp indicator.
Din Saua Crapaturii pornim spre dreapta, traversam o zona cu jnepenis si iesim intr-o mica poienita, marginita in partea de sus de un grohotis instabil pe care il vom traversa pana la baza peretilor de stanca. Poteca urca in serpentine stranse, ne ajutam si de maini pentru o mai bunasiguranta iar in doua locuri suntem ajutati de cabluri, montate in doua pasaje mai dificile. Odatatrecute aceste praguri, poteca noastra serpuieste pe o mica creasta, apoi printr-o mica zona impadurita pentru ca la iesire sa ne apara in fata crucea inaltata in cinstea eroilor de pe Varful Piatra Mica. Traversam un luminis, apoi cateva palcuri de jnepeni pentru a iesi exact langa cruce, in Varful Piatra Mica. Traseul il putem continua fie spre dreapta, tot punct albastru, spre Poiana Zanoaga iar de acolo fie spre Cabana Curmatura fie spre Zarnesti sau ne putem retrage pe drumul pe unde am venit.

Scrie review Traseul Cabana Curmatura - Varful Piatra Mica (Trasee turistice in Piatra Craiului)

Ai vizitat Traseul Cabana Curmatura - Varful Piatra Mica (Trasee turistice in Piatra Craiului)? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii