Romania locurilor frumoase

Traseu montan in Muntii Piatra Craiului: Brusturet - Valea Seaca a Pietrelor - Grindu sau Vladusca

Traseu montan in Muntii Piatra Craiului: Brusturet - Valea Seaca a Pietrelor - Grindu sau Vladusca, Judetul Arges

Marcaj: cruce albastra;
Durata: 2 - 3 ore;
Lungimea: cca 6 km;
Diferenta de nivel: 423 m;
Tip: traseu de patrundere, lipsit de dificulati.

Cetatea naturala de stanca a Pietrei Craiului este unica printre muntii din tara noastra. Creasta lunga de aproximativ 25 de kilometri formeaza unul dintre cele mai iubite peisaje montane din Romania.
Acest traseu ofera un spectacol al naturii si are ca punct de plecare Valea Seaca a Pietrelor chiar in fata cabanei Brusturet (992 m altitudine) si foloseste drumul forestier pana aproape de capatul lui superior. Primii 4 km strabat in intregime frumoasele chei ale vaii sapate in calcare (pereti verticali deosebit de salbatici, cu inaltimi de 100-200 m). La iesirea din chei, la poalele muntelui Grindu, lasam in dreapta un alt drum forestier care traverseaza valea si urca sustinut spre curmatura Groapelor.

Daca continuam sa urcam pe drumul de pe Valea Seaca a Pietrelor, dupa cateva sute de metri, vom constata ca trei semne de marcaj distincte (triunghi rosu, cruce albastra si cruce galbena) se inmanuncheaza si se abat catre stanga, parasind valea si prinzand o larga poteca ce urca usor pana in dreptul stanei din Grindu (1345 m altitudine), situate in marginea unei poieni largi. intregul manunchi de semne de marcaj se indreapta catre nord (dreapta), lasand in stanga stana din Grindu si poteca de acces la refugiul alpin Grindu (marcata cu banda albastra si cu stalpi metalici).

Se poate ajunge la refugiu dupa aproximativ o ora de urcus pronuntat prin padurea de la poalele muntelui Grindu. Semnele de marcaj care s-au adunat in cuprinsul poienii Grindu vor continua sa stabata padurea, conducandu-ne pe langa sipotul Vladusca (1400 m altitudine) si, in final, in saua Vladusca - La Table (1 415 m altitudine), unde se aduna nu mai putin de zece trasee turistice ce strabat masivul Piatra Craiului.

Scrie review Traseu montan in Muntii Piatra Craiului: Brusturet - Valea Seaca a Pietrelor - Grindu sau Vladusca

Ai vizitat Traseu montan in Muntii Piatra Craiului: Brusturet - Valea Seaca a Pietrelor - Grindu sau Vladusca? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii