Romania locurilor frumoase

Rezervatia Saraturi-Murighiol

Rezervatia Saraturi-Murighiol, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Rezervatia stiintifica "Saraturi Murighiol" (87 ha) este situata intre localitatile Murighiol si Plopu, fiind delimitata la est de localitatea Murighiol, la sud, de soseaua Plopu-Murighiol si la vest si nord, de dealurile Murighiolului.

Apa lacului Saraturi Murighiol fiind puternic salinizata de tip cloro-sulfatic este caracterizata prin marea bogatie de zoo- si fitoplancton.

Lacul Saraturi Murighiol este situat in terasa Dunarii, are o lungime de circa 2 km si o latime maxima de 500 m. Apele lacului sunt puternic salinizate de tip cloro-sulfatic, caracterizate prin marea bogatie de zoo- si fitoplancton. Complexul salmastru gazduieste colonii de sternide unde cuibareste abundent piciorongul (Himantopus himantopus), ciocintorsul (Recurvirostra avosetta), podiceps nigricolis, rata (Netta rufina) si unde mai cuibareste inca Charadrius alexandrinus. in timpul iernii, inghetul tardiv al luciului de apa (datorat caracterului salmastru) determina o mare concentrare a limicolelor care gasesc aici adapost si hrana abundenta.

Localizare Rezervatia Saraturi-Murighiol

Scrie review Rezervatia Saraturi-Murighiol

Ai vizitat Rezervatia Saraturi-Murighiol? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii