Romania locurilor frumoase

Portul Turistic Mangalia

Portul Turistic Mangalia, Mangalia

Portul Turistic Mangalia este singurul port turistic la Marea Neagra amenajat cu fonduri europene nerambursabile destinat ambarcatiunilor de agrement, la standarde tehnice si de calitate europene care ii vor permite includerea in cele mai prestigioase retele de porturi turistice mediteraneene si la Marea Neagra. Rezultatul final al proiectului este o marina moderna, amenajata dupa o conceptie care imbina particularitatile zonei cu toate avantajele specifice, in liniile prescriptiilor generale privind o amenajare portuara, prescriptii respectate de toate marile porturi turistice din zona.
Unul dintre proiectele de mare anvergura implementate la Mangalia a fost realizarea Portului turistic si de agrement. Accesul direct de pe chei, legatura directa cu orasul, pozitionarea intr-un spatiu ferit de vanturi puternice si furtuni, zona intinsa potrivita pentru sporturile nautice, toate aceste trasaturi transforma Mangalia intr-un al doilea Monte Carlo si unul dintre cele mai mari porturi turistice din zona Marii Negre.
Turismul nautic capata un caracter intern, dar si international, incluzand Portul Turistic Mangalia intr-un circuit al Marii Negre. Se are in vedere, de exemplu, traseul Istanbul-Varna-Mangalia-Odessa-Yalta, ce poate fi realizat printr-o navigatie costiera. Acest gen de circuit se poate extinde, incluzand si alte localitati - porturi turistice- de pe tarmul Marii Negre. Din Portul Mangalia sunt 2 zile de navigatie pana la Odessa, 1 zi pana in portul bulgaresc Varna si cateva ore pana la Constanta sau in Delta Dunarii, ceea ce va atrage, cu siguranta, numerosi turisti adepti ai acestui gen de calatorii.
Cresterea capacitatii de acostare a portului va permite, cu siguranta, includerea Municipiului Mangalia in circuitul turismului nautic al Marii Negre prin organizarea unei game mai largi de activitati sportive si de o mai mare amploare, precum regatele. De exemplu, in august 2008 Portul Turistic Mangalia a gazduit cu succes prima editie a Expoxitiei de Yachting Bavaria, pentru ambarcatiuni de mici si mari dimensiuni, expuse la vanzare. Un alt eveniment organizat de Primaria Mangalia in colaborare cu Federatia Romana de Yachting s-a desfasurat in perioada 3-8 septembrie 2008 sub numele de Jocurile balcanice de Yachting, care s-a bucurat de prezenta a 21 de participanti din 9 tari, cu peste 150 de ambarcatiuni. intre 13-14 septembrie 2008, a avut loc si Campionatul National de Vele Offshore, eveniment organizat de yacht Club Regal Roman.
In acelasi timp, Portul Turistic Mangalia poate fi o baza pentru navele turistice costiere care vor naviga in lungul litoralului romanesc, cu escale la Neptun, Costinesti, Eforie, Constanta, Mamaia sau Midia.
Apartenenta Municipiului Mangalia la Uniunea Vechilor Porturi Grecesti din bazinul Mediteranean si al Marii Negre inca din anul 1998 va facilita includerea Portului Turistic in linia ofertelor de acest gen din Europa.
Datorita amplasarii sale, Portul Turistic Mangalia ofera conditiile ideale pentru stationarea si intretinerea ambarcatiunilor pe timp de iarna si chiar utilizarea acestora pe Lacul Mangalia in perioadele in care Marea Neagra este impracticabila datorita conditiilor meteorologice.
Manifestarile culturale isi gasesc implinirea pe scenele a doua case de cultura, dintre care una este dedicata prioritar tinerilor. Cinematografia beneficiaza de serviciile a 6 gradini de vara in sezonul estival. Locuitorii Mangaliei se bucura de serviciile a doua biblioteci, dintre care una franceza, daca ar fi sa nu tinem cont de cea care se afla la sediul cercului militar.
In ultimii ani, Mangalia se identifica cu manifestarile festivalului Callatis, Gala Tanarului Actor si Festivalul International "Zile si Nopti de Literatura" organizat in colaborare cu Uniunea Scriitorilor Romani.

Localizare Portul Turistic Mangalia

Scrie review Portul Turistic Mangalia

Ai vizitat Portul Turistic Mangalia? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii