Romania locurilor frumoase

Opera Brasov

Opera Brasov, Brasov

Opera Brasov a fost infiintata in anul 1953 sub numele de Teatrul Muzical Brasov. Pe parcursul a 60 de ani de existenta si-a adus o contributie importanta la dezvoltarea vietii culturale a Brasovului (fost Kronstadt) si a regiunii.

Misiunea Operei Brasov, ca institutie de spectacole, se concretizeaza in crearea unui renume atat pe plan national, cat si international, adresandu-se unui public cat mai numeros si divers. Opera Brasov isi propune sa ofere un repertoriu cat mai variat, transformand fiecare spectacol intr-un eveniment cultural.
in pregatirea si realizarea de manifestari specifice: spectacole, festivaluri, concerte, proiecte si programe, Opera Brasov urmareste valorificarea potentialului artistic existent, continuarea traditiei artistice, stimularea inovatiei si creativitatii, afirmarea personalitatii artistice, dar si promovarea valorilor artistice autohtone in strainatate. Institutia brasoveana isi propune cresterea gradului de cultura muzicala prin adoptarea unor programe de educatie, dar si oferirea catre toate categoriile de public a unui mediu accesibil si comunicativ.

Aceasta misiune a fost urmarita in decursul celor 60 de ani de existenta de personalitati artistice marcante ale vietii culturale romanesti care au condus destinul acestei institutii: Dinu Niculescu, Norbert Petri, Mauritiu Vescan, Ilarion Ionescu-Galati, Ilie Stanca, Constantin Gabor, Carmen Dobrescu, Ioan Chirila, Mircea Oros, David Ohanesian, Dorel Munteanu, Cristian Mihailescu. in prezent, conducerea institutiei este asigurata de directorul general, Cecilia Doiciu si de directorul artistic, Ovidiu Mezei.
Opera Brasov: opera-brasov.ro (pagina oficiala)

Localizare Opera Brasov

Scrie review Opera Brasov

Ai vizitat Opera Brasov? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii