Romania locurilor frumoase

Muzeul Satului Galati

Muzeul Satului Galati, Judetul Galati

Avand ca locatie un spatiu generos, Padurea de la Garboavele, "Muzeul Satului - gospodarie traditionala" reconstituie sub aspect etnografic tipul de locuinta specific zonei noastre.

In cadrul muzeului se regasesc trei gospodarii traditionale din zona Galatiului, din localitatile Corod, Mastacani, Cavadinesti si o gospodarie traditionala din raionul Cahul, Republica Moldova. Ca aspect inedit, remarcam atat casa cu ascunzatoare, cat si anexele - chimnita, samaluc, saia, adapost pentru rasnita, toate oferind o imagine complexa nu doar asupra unor forme de locuire, ci si asupra unor contexte socio-istorice si culturale, pe fondul carora acestea s-au conturat.

Arhitectura locuintelor reprezentate din Zona Galatiului corespunde aproximativ sf. sec. XVIII - inceputul sec. XIX, un rol important in reconstituirea acestora avand cercetarile intreprinse de cunoscutul etnolog Eugen Holban si membrii Sectiei Cercetare, Conservare si Valorificare a Creatiei si Traditiei Populare din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos".

"Muzeul Satului - gospodarie traditionala" de la Garboavele a fost realizat in baza Programului de Vecinatate Romania - Republica Moldova 2004-2006, PHARE CBC 2004, Prioritatea 1 - Dezvoltare Economica si Sociala, Masura 1.4 Turism, aplicant Consiliul Judetului Galati, parteneri Centrul Cultural "Dunarea de Jos" si Muzeul Tinutului Cahul, Republica Moldova.

Adresa: Muzeul Satului - Gospodarie Traditionala, Padurea Garboavele, judetul Galati
Strada Domneasca nr. 61, cod postal 800008, Galati, Romania
Telefon: +40 236 418400, Fax: +40 236 415590

Localizare Muzeul Satului Galati

Scrie review Muzeul Satului Galati

Ai vizitat Muzeul Satului Galati? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii