Romania locurilor frumoase

Manastirea Ciocanu

Manastirea Ciocanu, Bughea de Jos

In comuna Bughea de Jos se afla schitul Ciocanu, biserica avand hramul "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului". Manastirea dateaza din secolul al XVI-lea, fiind intemeiata de credinciosii din satul Malu. Asezamantul este pomenit in trei hrisoave din anii 1677, 1776 si 1827.
Manastirea Ciocanu atrage prin pictura deosebita, dar si prin faptul ca are o istorie speciala. A ars in mai multe randuri, fiind reparata in 1600, cand devine schit de calugarite, iar din 1610 redevine schit de calugari.
In urma cutremurului din 1802, biserica s-a daramat si a fost refacuta in anul 1825, de cuviosul Neofit si de Mihai Radovici. Reparatii radicale au fost intreprinse in 1932, de catre egumenul Nicandru Marin si de predecesorul sau, Nichifor.
Actuala bisericuta are altar, naos, pronaos si pridvor inchis. Naosul si pronaosul formeaza un singur spatiu. Are o turla pe altar si alta pe naos.

Remarcabil este si faptul ca in incinta bisericii se afla o piatra funerara ce dateaza de mai bine de patru secole, din anul 1610.
Asezata pe dealul Ciocanul, in mijlocul padurii, manastirea se bucura de o asezare geografica a carei frumusete pare desprinsa din povesti. De aici, privind spre rasarit, ni se infatiseaza o panorama deosebit de frumoasa: culmi muntoase, sub ele dealurile inalte, iar, la poalele dealurilor, un lant de sate.
Manastirea Ciocanu este situata in comuna Bughea de Jos, la 8 km vest de Campulung.
Accesul se poate face din Campulung-Muscel, pe DJ 732 C, spre Bughea de Jos - 5 km, apoi inca 3 km pana la manastire, ultimii 2 km, prin padure, fara asfalt.

Localizare Manastirea Ciocanu

Scrie review Manastirea Ciocanu

Ai vizitat Manastirea Ciocanu? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii