Romania locurilor frumoase

Rezervatia Insula Musura

Rezervatia Insula Musura, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Teritoriu nou al Deltei Dunarii: loc de cuibarit, odihna si hranire. Rezervatia stiintifica "Insula Musura" (620 ha) este singura zona de cuibarit a chirei de mare (Sterna sandvicensis) din Rezervatie si cea mai mare din tara, zona de cuibarit si pentru alte specii de interes conservativ european precum chira de balta (Sterna hirundo), chira mica (Sterna albifrons), ciocantorsul (Recurvirostra avosetta) si piciorongul (Himantopus himantopus).

Habitate de interes comunitar Natura 2000: 2110 Dune mobile embrionare, 1110 Bancuri de nisip submerse de mica adancime, 1210 Vegetatie anuala de-a lungul liniei tarmului, 1310 Comunitati cu Salicornia spp. si alte specii anuale care colonizeaza terenurile umede si nisipoase.
Partea de nord a insulei pana la limita granitei cu Ucraina contine fitocenoze caracteristice gurilor Dunarii: Potamion, Miriophylleto-Potametum, Glycerio-Sparganion, Myriophilleto-Nupharetum si insule de Phragmition. Vegetatia halofila acopera complet insula, cu comunitati de Salicornietum europaceae, Juncetum maritimi. De asemenea, pe insula si-au facut prezenta, deocamdata in mod disparat, tufisuri de Salix fragilis, Eleaegnus angustifolia, Hippophae rhamnoides si Tamarix ramossima.

Localizare Rezervatia Insula Musura

Scrie review Rezervatia Insula Musura

Ai vizitat Rezervatia Insula Musura? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii