Romania locurilor frumoase

Rezervatia Grindul Lupilor

Rezervatia Grindul Lupilor, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Rezervatia stiintifica "Grindul Lupilor" reprezinta un important refugiu de cuibarit si hranire a pasarilor. in perioada migratiei de toamna, zona devine o impresionanta concentrare a faunei ornitologice si, in special, a oaspetilor de iarna (gaste, rate).

Zona Grindul Lupilor (2.075 ha) este situata in partea de sud a rezervatiei fiind delimitata la nord-vest de lacul Zmeica, la est, sud si sud-vest, de lacul Sinoie, la vest, de canalul 2, la nord, de lacul Golovita.

Datorita pozitiei sale, intre lacurile Razim si Sinoie, avand cotele reliefului reduse (0,5-1,5 m altitudine) si o vegetatie specifica solurilor nisipoase de origine marina, zona reprezinta un important refugiu de cuibarit si hranire a pasarilor. indeosebi in perioada migratiei de toamna, zona devine o impresionanta concentrare a faunei ornitologice si, in special, a oaspetilor de iarna (giste, rate), deoarece in lacul Sinoie apa este mai sarata la sud de grindul Lupilor decat la nord, spre Razim. Datorita cotelor reduse si a conditiilor favorabile, zona are si o mare importanta pentru reproducerea naturala a pestilor din speciile: crap (Ciprinus carpio), salau (Stizostedion lucioperca), platica (Abramis brama) etc.

Localizare Rezervatia Grindul Lupilor

Scrie review Rezervatia Grindul Lupilor

Ai vizitat Rezervatia Grindul Lupilor? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii