Romania locurilor frumoase

Rezervatia Grindul Chituc

Rezervatia Grindul Chituc, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Rezervatia stiintifica "Grindul Chituc" este valoroasa pentru configuratia morfologica caracterizata de succesiunea de cordoane, dune si lacuri, cu o dispozitie in evantai.
Are importanta in migratia pasarilor si pentru iernatul acestora, apele salinizate din zona inghetand la temperaturi mai joase.

Zona grindul Chituc (2.300 ha) este situata in extremitatea sudica a rezervatiei. Cuprinde partea nordica, cea mai recenta parte (in formare) a grindului cu acelasi nume, cel mai mare grind care fragmenteaza sau delimiteaza complexul lacustru Razim-Sinoie. Este formata dintr-o aglomerare de lacuri mici, delimitata la nord-est de borna hidrografica 13, la sud de borna hidrografica 10. Limita sud-vestica este data de o linie conventionala intre borna hidrografica 10 si malul lacului Sinoie, la circa 1,5 km sub punctul Chituc Sinoie. Limita nord-vestica este lacul Sinoie iar limita sud-estica este drumul de acces la cherhanaua Periboina, paralel cu tarmul Marii Negre, intre bornele hidrografice 10 si 13.

Zona este valoroasa pentru configuratia morfologica caracterizata de succesiunea de cordoane, dune si lacuri, cu predominanta acestora din urma, orientate pe o directie piezisa pe linia actuala a tarmului si avand o dispozitie in evantai. Vegetatia este caracteristica zonelor litorale cu sol nisipos saraturat. Are importanta in migratia pasarilor si pentru iernatul acestora, apele salinizate din zona inghetind la temperaturi mai joase.

Localizare Rezervatia Grindul Chituc

Scrie review Rezervatia Grindul Chituc

Ai vizitat Rezervatia Grindul Chituc? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii