Romania locurilor frumoase

Filarmonica Brasov

Filarmonica Brasov, Brasov

Enescu afirma intr-un interviu, acordat dupa concertul sustinut cu orchestra Societatii Filarmonice din Brasov : "...la sasi am descoperit o cultura muzicala uimitoare, extraordinara. Asa, la Brasov, ei au o merituoasa orchestra simfonica".
...
Pentru mentinerea unei vieti muzicale permanente in Brasov, in ultimii doi ani ai razboiului, Societatea recurge tot mai des la programarea unor formatii camerale, in concertele de abonament. Ultimul concert al Societatii filarmonice din Brasov a avut loc la 17 iulie 1944, avand in program Uvertura la opera "Freischutz" de Weber, Concertul pentru violoncel si orchestra de Schumann si Simfonia a VIII - a de Schubert.
Paralel cu activitatea Societatii filarmonice din Brasov, in anul 1941, Dinu Niculescu si un grup de muzicieni romani infiinteaza Societatea filarmonica romana care la data de 2 februarie 1945 devine Asociatia "Filarmonica Romana din Brasov" avand presedinte pe Tiberiu Brediceanu si ca dirijor pe Dinu Niculescu.
O parte din instrumentistii Societatii filarmonice desfiintate se vor integra in noua Asociatie, creandu-se astfel baza viitoarei Filarmonici de stat.
Filarmonica Brasov: filarmonicabrasov.eu (pagina oficiala)

Localizare Filarmonica Brasov

Scrie review Filarmonica Brasov

Ai vizitat Filarmonica Brasov? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii