Romania locurilor frumoase

Drumul Turistic - Transursoaia

Drumul Turistic - Transursoaia, Huedin

DN1 R sau "Transursoaia", cum l-au botezat deja localnicii este asfaltat integral si are ca punct de pornire DN1. Acest drum de munte face legatura intre Albac - Horea - Belis(Fantanele )- Huiedin.

Pornind din DN1, la Huedin, urca domol spre zona de deal din localitatea Calatele, pana la Fantanele, unde devine mai abrupt, si apoi pana in varful Dealului Negru.De aici soseaua coboara din nou, spre cunoscutul baraj de la Belis si urmeaza cursul Vaii Belisului, pana in localitatea Poiana Horii.
Drumul devine cu adevarat spectaculos, asfaltul fiind foarte bun (insa soseaua foarte ingusta), abia de la Poiana Horii, unde trece prin padurile (inca) mari, spre Ursoaia, ca intr-un final sa coboare spre Matisesti (Horea) si Albac, facand legatura cu DN 75.

Inaugurat in 20 august 2016, Transursoaia poate fi parcurs in aproximativ o ora si 30 de minute si este un traseu turistic excelent care ofera celor care doresc sa strabata zona, peisaje de neuitat,adrenalina celor pasionati de atv-uri si motoare,dar si posibilitatea de a face cunostinta cu traditia,gastronomia si istoria locului.

Scrie review Drumul Turistic - Transursoaia

Ai vizitat Drumul Turistic - Transursoaia? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii