Romania locurilor frumoase

Circuitul: Triunghiul bisericilor rupestre

Circuitul: Triunghiul bisericilor rupestre, Judetul Arges

1. Denumirea rutei: Triunghiul bisericilor rupestre
2. Tematica rutei: Religie, Culturala, Istorie
3. Descrierea obiectivelor turistice incluse in ruta:
Pornind din Pitesti, orasul Simfoniei Lalelelor pe DN73 spre Campulung putem vizita cele trei manastiri rupestre, una mai frumoasa ca cealalta care formeaza un triunghi echilateral, o forma geometrica perfecta, cunoscuta ca triunghiul initiatic, magic sau sacru al Argesului, cu latura de 20 km. Ce este cu adevarat important si unic, este sa aflam legendele de care au fost inconjurate de-a lungul timpului aceste obiective turistice. Cele trei locuri, desprinse parca din alta lume, sunt:
- Meteora Romaniei sau Schitul Cetatuia Negru Voda
- Manastirea Namaiesti
- Manastirea Corbii de Piatra

4. Lungimea totala a rutei: aproximativ 125 Km
5. Durata: Pitesti - Cetatuia/Namaiesti/Corbii de Piatra: aproximativ 3 h
6. Beneficiarii: Grupurile tinta constau in turisti de la nivel local, national si european, care doresc sa viziteze zona Pitesti si Campulung si sa se informeze in legatura cu istoria obiectivelor turistice, cu obiceiurile si traditiile din zona, sa isi petreaca timpul liber si sa se relaxeze aici.
7. Descrierea rutei: Manastirile Cetatuia Negru-Voda, Namaiesti si Corbii de Piatra fac parte din asa-numitul triunghi sacru al asezarilor rupestre muscelene, fiind ridicate pe planurile unor vechi asezari dacice, un adevarat triunghi energetic, avand in centru, orasul Campulung. Fie ca este vorba de spiritualitate, pura istorie sau religie, acestea sunt cu siguranta locuri deosebite, sfinte, in care atat pelerinul cat si simplul turist va descoperi vechi altare dacice inchinate lui Zamolxe, peste care au fost cladite sau sapate bisericute de catre Negru Voda sau alti inaintasi, unde vor vedea urme si semne antice cioplite in stanca, chiar si vestita silueta a Cavalerului Trac, plus multe altele. Clar este ca secretele acestor lacasuri de cult inca nu au fost in totalitate deslusite, astfel ca sunt in continuare invaluite in mister, cu povesti si legende care indeamna la visare orice calator. Plimbarea pe la aceste biserici rupestre, chiar si numai pentru o zi, chiar si numai pentru cateva momente, va fi o calatorie inapoi timp pentru suflet, inima dar si pentru minte.
8. Transport: autoturism propriu, autocar, microbuz.
9. Localitati de tranzit: Pitesti-Mioveni-Cetateni-Valea Mare Pravat- Campulung-Berevoiesti-Domnesti-Corbi
10. Unitati de cazare si de alimentatie: Cofetaria Iepurasul, Hotel Ciobanasul, Hotel Regal, Pensiunea Un baiat si o fata.
11. Posibilitati de agrement: Complex sportiv Ceramus Campulung: construit pe locul vechii fabrici de caramida, complexul ofera cazare, terenuri tenis de camp, minigolf, activitati de echitatie, pescuit, boardgames, cicloturism, off road, ateliere de pictura.
12. Centre de informare turistica: Pitesti, Campulung.

Scrie review Circuitul: Triunghiul bisericilor rupestre

Ai vizitat Circuitul: Triunghiul bisericilor rupestre? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii