Romania locurilor frumoase

Biserica Sfantul Mina Mangalia

Biserica Sfantul Mina Mangalia, Mangalia

Este vorba de o biserica de lemn, de tip maramuresean, ce aduce pe meleaguri dobrogene o veche traditie romaneasca, aceea a lemnului. Biserica a fost ridicata pe un teren oferit de catre Primaria Mangalia.
Locul bisericii a fost sfintit pe 4 martie 2006, constructia fundatiei a demarat in lunile imediat urmatoare, iar biserica propriu-zisa de lemn a inceput sa fie montata pe 1 mai 2007, la data de 1 iunie 2007 fiind terminata complet. Duminica, 15 iulie 2007, s-a savarsit slujba de sfintire a Bisericii Sf. Mina si Sf. Pantelimon si Ermolae din orasul Mangalia, din incinta Spitalului Municipal, oficiata de catre Inalt Preasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
O parte din cheltuielile prevazute in devizul general au fost suportate de catre Primaria Municipiului Mangalia. Celelalte cheltuieli au fost suportate prin: autofinantari, donatii de la Ministerul Cultelor, donatii si sponsorizari din partea unor societati comerciale din localitate si din tara, prin jertfa bunilor credinciosi.
La partea de lemn a bisericii a lucrat o echipa de noua mesteri maramureseni condusa de Ion Pop, din Baia Mare. intreaga biserica a fost gandita si proiectata de arhitectul Niels Auner. Lucrarile au fost desfasurate sub supravegherea preotilor Cirlan Vasile si Cirlan Sorin, absolventi ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, originari din orasul Mangalia.

Scrie review Biserica Sfantul Mina Mangalia

Ai vizitat Biserica Sfantul Mina Mangalia? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii