Romania locurilor frumoase

Biserica Inaltarea Domnului (Biserica Eroilor)

Biserica Inaltarea Domnului (Biserica Eroilor), Giurgiu

In anul 1926, comitetul filialei "Cultul Eroilor" din orasul Giurgiu, a hotarat construirea langa Mausoleul Eroilor, din parcul Spitalului Judetean Giurgiu, a unei capele.
Urma ca aici preotul militar al Garnizoanei sa oficieze dupa datina si in permanenta, pomenirea eroilor care si-au dat tributul de jertfa pentru unirea, independenta si suveranitatea Tarii si ale caror oseminte odihnesc pentru vecie in mausoleu.
intocmirea proiectului pentru construirea capelei, a fost incredintata arhitectului State Balosin din Bucuresti. Avand in vedere dimensiunile prevazute in deviz, el a conceput construirea unei Bisericii in plan treflat, cu doua abside laterale, o cupola centrala si cu o turla principala, a carei inaltime, a depasit toate cladirile orasului precum si 4 mini turle asezate in jurul cupolei centrale la nord-est, nord-vest, sud-est si sud-vest.
Pe frontispiciu a fost prevazut un ansamblu ornamental - evocator, compus din doi vulturi si doi dorobanti , in marime naturala.
Lucrarile au fost incredintate maestrului constructor Trifu Catana. Piatra de temelie a fost pusa in ziua de 15 august 1926. Slujba religioasa fiind oficiata de Preasfintitul Episcop al Armatei Dr. Ion Stroe, inconjurat de un sobor de preoti. La solemnitate au luat parte reprezentantii autoritatilor militare si civile din Bucuresti si din Giurgiu, sefi de institutii militare si civile, precum si un impresionant numar de localnici.

Localizare Biserica Inaltarea Domnului (Biserica Eroilor)

Scrie review Biserica Inaltarea Domnului (Biserica Eroilor)

Ai vizitat Biserica Inaltarea Domnului (Biserica Eroilor)? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii