Romania locurilor frumoase

Biserica Schitului Sfantului Ierarh Nicolae

Biserica Schitului Sfantului Ierarh Nicolae, Giurgiu

Biserica "Sf. Nicolae" este situata pe strada Mircea cel Batran din orasul Giurgiu, in zona portului. Fiind in apropierea Dunarii, aceasta frumoasa biserica este ferita, de zarva orasului, dar are un istoric destul de zbuciumat. Din documentele pe care le detine Comisia Nationala a Monumentelor Istorice rezulta ca: Biserica "Sfantul Nicolae" a fost pana in 1830 geamie mahomedana, necunoscandu-se data constructiei acestei geamii si nici numele autorilor.
in anul 1830, geamia a fost transformata in biserica ortodoxa, cu hramul "Sfantul Nicolae", dupa numele tarului Nicolae I al Rusiei, aceasta hotarare luandu-se in perioada 1828-1829, ca urmare a eliberarii Cetatii Giurgiului de sub ocupatie otomana si a restituirii orasului Giurgiu Principatului Valahiei.
Cladirea avea initial o forma patrata, si in anul 1830 i s-a adaugat altarul in forma de absida si pridvor, locasul fiind acoperit cu o bolta cilindrica si turla din lemn. in anul 1877, edificiul a fost bombardat de turci, fiind partial distrus. in anul 1905, la staruinta preotului din acea vreme, s-a inceput recladirea cu piatra luata din zidul cetatii, fiind sfintita in anul 1907. in anul 1944, a fost bombardata de armata germana la retragerea din Giurgiu, fiind complet deteriorata. S-a refacut in anul 1945, de catre arhitectul Dobrescu, cu aprobarea Comisiei monumentelor Istorice.

Localizare Biserica Schitului Sfantului Ierarh Nicolae

Scrie review Biserica Schitului Sfantului Ierarh Nicolae

Ai vizitat Biserica Schitului Sfantului Ierarh Nicolae? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii