Romania locurilor frumoase

Biserica evanghelica fortificata Sf. Petru din Ghimbav (Cetatea taraneasca Ghimbav)

Biserica evanghelica fortificata Sf. Petru din Ghimbav (Cetatea taraneasca Ghimbav), Ghimbav

Cetatea taraneasca Ghimbav (Biserica evanghelica fortificata "Sfantul Petru") a fost construita in sec. XV, in jurul bisericii evanghelice care fusese ridicata in sec. XIII, de ca tre cavaleri teutoni. Zidul de aparare a fost construit din piatra si caramida. Cetatea era inconjurata de un sant umplut cu apa. in zona de sud-est a existat un pod de trecere aparat de un masiv turn de poarta. Initial cetatea avea sapte turnuri din care s-au pastrat cinci.
Biserica fortificata "Sf. Petru" a sasilor (Cetatea taraneasca Ghimbav) - O Biserica evangelica tipica pentru regiunea Brasovului inconjurata de ziduri masive. Aceasta forma de biserica a fost construita pentru apararea locuitorilor satului in caz de atac. Baza zidurilor dateaza din secolul al XV-lea.Fortificatia a fost de forma circulara, inconjurata de un sant cu apa care era alimentat de Ghimbasel. Accesul la Biserica fortificata era in sud-estul acesteia pe un pod mobil.
in anul 1876 in locul turnului cu intrarea in cetate a fost construita primaria Ghimbavului, si fortificatia s-a ruinat in ultimii decennii.

Localizare Biserica evanghelica fortificata Sf. Petru din Ghimbav (Cetatea taraneasca Ghimbav)

Impresii Biserica evanghelica fortificata Sf. Petru din Ghimbav (Cetatea taraneasca Ghimbav)

Nicu marin
nota: 1

21-03-2022
Unde ați auzit voi de o biserica protestanta cu nume de sfinți. Unde ați auzit voi ca bis fortificata din Ghimbav are același hram Sf Petru și Pavel cu noua bis ortodoxa?

Scrie review Biserica evanghelica fortificata Sf. Petru din Ghimbav (Cetatea taraneasca Ghimbav)

Ai vizitat Biserica evanghelica fortificata Sf. Petru din Ghimbav (Cetatea taraneasca Ghimbav)? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii