Romania locurilor frumoase

Rezervatia Arinisul Erenciuc

Rezervatia Arinisul Erenciuc, Zone Strict Protejate in Delta Dunarii

Rezervatia stiintifica "Arinisul Erenciuc" este singura zona forestiera din delta in care arinul negru (Alnus glutinosa) se dezvolta compact.
In Arinis cuibareste vulturul codalb (Haliaetus albicilla) care gaseste conditii optime de adapost.

Erenciuc este un exemplu reprezentativ pentru tipul de habitat de interes conservativ european Natura 2000: 3150 Lacuri naturale eutrofice cu vegetatie tip Magnopotamion sau Hydrocharition.
intocmai ca si lacul Belciug, geneza lacului Erenciuc deriva dintr-o fosta meandra a Dunarii, cu o flora si fauna mai bogate decat majoritatea lacurilor intradeltaice.
Aici se intalneste un numar important de specii de nevertebrate si vertebrate (33 specii pesti, 5 specii amfibieni, 2 specii reptile, 96 specii pasari, 11 specii mamifere).

Zona Erenciuc (185 ha) cuprinde arinisul situat de o parte si de alta a canalului de acces in lacul Erenciuc, fiind delimitata la sud, de bratul Sfantu Gheorghe, la nord, de lacul Erenciuc, limitele estica si vestica fiind limitele suprafetei forestiere.

Aceasta zona este singura zona forestiera din delta in care arinul negru (Alnus glutinosa) se dezvolta compact. in arinis cuibareste vulturul codalb (Haliaetus alibicilla) care gaseste conditii optime de adapost.

Localizare Rezervatia Arinisul Erenciuc

Scrie review Rezervatia Arinisul Erenciuc

Ai vizitat Rezervatia Arinisul Erenciuc? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii