Romania locurilor frumoase

Traseul pentru turism ecvestru in Muntii Macin

Traseul pentru turism ecvestru in Muntii Macin, Cerna

Pentru iubitorii turismului ecvestru Administratia Parcului National Muntii Macinului dispune de 4 cai si de echipamentul necesar practicarii unui astfel de sport.
Punctul de plecare al traseului este Padocul parcului situat la 4 km de localitatea Cerna si continua pe Valea Arsu - Vf. Saua Mare, Vf. Arheuziu - Vf. Archizel - Vf. Lifnte - Vf. Pietrele Albe - Vf. Mangina - Valea Puturoasa - Padoc PNMM
Traseul este un circuit de 13 km cu urcusuri si coborasuri domoale ce strabate piscurile de pe latura sudica a parcului presarata cu poieni de stepa cu stancarii, poieni ce asigura panorame largi asupra Depresiunii Cernei si asupra celorlalte piscuri sudice ale Muntilor Macin. Poienile cu pajisti si stancarie alterneaza cu portiuni de padure si rariste.
Pe acest traseu, turistul calare, plecand de la padocul PNMM care este intr-o pasune impadurita urmeaza un drum de pamant ce trece printre culturi agricole si vii, dupa care intra in perimetrul parcului unde intalneste, pe masura ce urca spre varful Arsu, habitate de silvostepa - raristi de stejar pufos, mojdrean, par argintiu si carpinita, pajisti de stepa si asociatii saxicole pe piscuri.Coborarea se face printre podgoriile devita nobila care acopera bazinul vai Puturoasa.
Alaturi de peisajul unic, de care nu veti fi dezamagit, turisti au ocazia sa observe pe lungimea traseului specii precum: Clopotelul dobrogean (Campanula romanica), Garofita pitica (Dianthus nardiformis), Deditei (Pulsatilla balcana); fluturi endemici Polia cherrug, Chersotis laeta macini si Chersotis fibriola niculescui; reptile: Testoasa dobrogeana (Testudo graeca ibera), Gusterul dobrogean (Lacerta trilineata), Soparla de frunzar (Ablepharus kitaibelli), Soparla de stepa (Podarcis taurica), pasari protejate la nivel international - Sorecarul mare (Buteo ruffinus), Pietrarul (Oenanthe isabelina); mamifere: Cerbul carpatin (Cervus elaphus), Jderul de piatra (Martes foina), Jderul de copac (Martes martes), Sacalul auriu (Canis aureus).
Turistii sunt insotiti de un ghid specializat. Echipamentul de protectie este inclus in tariful pentru turism ecvestru: chapsuri, casti, manusi.
Dificultate: traseu cu grad mediu de dificultate.
Perioada: pe tot parcusul anului
Persoana de contact: agentul de teren Berca Marian - tel:0746 760196.

Scrie review Traseul pentru turism ecvestru in Muntii Macin

Ai vizitat Traseul pentru turism ecvestru in Muntii Macin? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii