Romania locurilor frumoase

Manastirea Sfanta Maria Techirghiol

Manastirea Sfanta Maria Techirghiol, Techirghiol

Manastirea Sf. Maria a fost construita in jurul anului 1750 de batranii satului Maioresti - jud. Mures, din goruni stravechi, a fost impodobita cu o pictura naiva, in tempera pe lemn de mesterii zugravi ai satului.
In anul 1934 biserica este stramutata de regele Carol al II-lea la castelul Pelisor-Sinaia. Cativa ani mai devreme, 1928, Primul Patriarh al Romaniei Mari Miron, infiinteaza in satiunea balneara Techirghiol, intr-o vila modesta, un camin pentru preoti. Pe scaunul Patriarhal, dupa cel de-al doilea razboi mondial apare figura luptatoare a Patriarhului Justinian care, prin tot ce va face pentru acest lacas, va deveni, ctitorul Manastirii Sf. Maria Techirghiol.
In 1951, va stramuta micuta biserica din lemn de la Pelisor la caminul preotesc. Sculptorul Patriarhiei, Grigore Dumitrescu ii va modifica silueta adaugandu-i un pridvor si doua turle. Barnele de gorun imbinate traditional in cuie de lemn, imprejmuite de un brau median rasucit dau intrgii constructii o nota personala, plina de autenticitate. Hramul bisericii Sf.Ap. Petru si Pavel (conform icoanei hramului) a fost schimbat la dorinta Patriarhului Justinian in hramul Sf. Maria si Adormirea Maicii Domnului.
Acest lacas pastrandu-si si destinatia initiala, aceea de Casa de Odihna, pune la dispozitia celor care doresc, o baza de tratament si camere dotate la un nivel corespunzator turismului modern conform standardelor cele mai ridicate.

Localizare Manastirea Sfanta Maria Techirghiol

Scrie review Manastirea Sfanta Maria Techirghiol

Ai vizitat Manastirea Sfanta Maria Techirghiol? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii