Romania locurilor frumoase

Manastirea de maici Vovidenia

Manastirea de maici Vovidenia, Slava Rusa

Manastirea de maici "Vovidenia" isi are istoricul inca din secolul XVII-lea, cand in acest loc au venit calugari rusi care au infaptuit un mic schit cu chilii de lemn. Neavand locas de inchinare, au despadurit un loc pe care au construit o biserica mica de lemn. Staretul intorcandu-se in Rusia a adus Icoana Maicii Domnului din Kazan, de unde isi trage si numele biserica mica actuala. Nu dupa mult timp pe acest loc au venit credinciosi rusi de rit vechi(lipoveni) care au infiripat in jurul acestei vetre satul Slava Rusa. Calugarii s-au retras in zona impadurita, unde au construit o alta biserica, tot din lemn, pe locul unde se afla acum Manastirea Uspenia.
Mai tarziu, o vaduva bogata din Rusia a vizitat schitul care era parasit si dupa revenirea ei din Moscova impreuna cu slujnica sa si cateva maici au pus bazele unei manastiri de maici construind chilii si ducand o viata de sine. In urma inundatiei din 1850 care a distrus chiliile si ramanand numai biserica care le-a dat speranta si punand increderea in Dumnezeu, au plecat in Moscova si primind ajutoare au revenit si au construit alte chilii pe un loc mai inalt, unde se afla acum manastirea.
In prezent in manastire sunt doua biserici: o biserica mare cu hramul Intrarea Maicii Domnului, praznuit la data de 21 noiembrie pe stil vechi si 4 decembrie pe stil nou, si o biserica mica (de iarna) cu hramul Icoana Maicii Domnului din Kazani, praznuit de doua ori pe an odata vara pe data de 8 iulie (st. v.) 21 iulie (st. n.) si toamna pe data de 22 octombrie (st. v.) 4 noiembrie (st.n.)

Scrie review Manastirea de maici Vovidenia

Ai vizitat Manastirea de maici Vovidenia? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii