Romania locurilor frumoase

Casa atelier Gheorghe Petrascu

Casa atelier Gheorghe Petrascu, Targoviste

Adresa: Str. Baratiei, nr.24, Targoviste
Program: Luni: inchis
Marti - Duminica: 9.00 - 17.00

Inaugurata ca expozitie la 12 aprilie 1970, casa aminteste vizitatorului de clipele petrecute de cel care s-a legat prin panzele sale de Targoviste.
Influentat de Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrascu se desprinde de aceasta si isi creeaza un stil original, realizat in modalitatea de a expune pe panza o pasta consistenta plina de stralucire.
Motivele sale preferate, peisajele, casele, interioarele de atelier, naturile moarte, portretele, sunt transpuse pe panza la Targoviste: "Intrarea la Curtea domneasca din Targoviste", "Casa dupa ploaie", "Vedere la Targoviste", "Caldarusa cu carciumarese","Portret de baiat", "Casa la Venetia" si o parte din grafica expusa la etajul casei sunt numai cateva dintre lucrarile pictorului targovistean prin adoptie care, descopera la Targoviste lumina si culorile, lumina cladirilor vechi, noile experinte si framantarile sale.
Muzeul expune si obiecte cu caracter memorial, fotografii, scrisori, peneluri, sevaletul, obiecte pesonale care vin sa faca legatura dintre sufletul vizitatorului si framantarile artistice ale pictorului.

Scrie review Casa atelier Gheorghe Petrascu

Ai vizitat Casa atelier Gheorghe Petrascu? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii