Romania locurilor frumoase

Biserica Catolica

Biserica Catolica, Braila

Biserica Romano-Catolica este construita in stil roman si este facuta din caramida. in anul 1881, a fost inzestrata cu o importanta icoana, "Adormirea Maicii Domnului", iar intre anii 1925-1928 i se adauga bisericii sase vitralii. in 1931, Biserica primeste in dar un altar din piatra si marmura, lucrat in Franta, dar facut de familia Jaque Vuccino.
Actuala casa parohiala a fost construita de Preotul Ioan Knosala, tot el fiind acela care a adus si statuile: "Inima lui Iisus", "Maica Domnului", "Sf. Iosif " si "Sf. Anton" si apoi cele 14 statiuni frumoase "Calea Crucii", lucrate la Stuflesser. Turnul are 3 clopote de dimensiuni mijlocii, iar orologiul din turnul bisericii, cu 4 cadrane, este primit din Munchen in anul 1872. Alte bunuri cu valoare deosebita pentru Biserica Romano-Catolica din Braila sunt: baldachinul din catifea rosie, lucrat inCehoslovacia, daruit de Doamna Periano si orga pneumatica, lucrata la fabrica Wegenstein, cu doua manuale, pedale si 13 registre, adusa din Timisoara in anul 1939.
Manastirea Maxineni. La 35 de kilometri de orasul Braila, pe directia Focsani, la confluenta raurilor Buzau si Siret, se afla ruina sfintei manastiri Maxineni - Braila, unde Matei Basarab, in anul 1637, a ridicat una dintre cele mai mari si frumoase manastiri ale Tarii Romanesti.

Localizare Biserica Catolica

Scrie review Biserica Catolica

Ai vizitat Biserica Catolica? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii