Romania locurilor frumoase

Biblioteca Judeteana Panait Cerna Tulcea

Biblioteca Judeteana Panait Cerna Tulcea, Tulcea

In orasul de pe malul Dunarii, pe str. Isaccei nr.20, langa Aleea personalitatilor, functioneaza din anul 1984 Biblioteca Judeteana, spatiu generos pentru o biblioteca de interes judetean, desfasurat pe o suprafata de 3500 mp, cu trei nivele, scara in spirala si gradina interioara, ascensor pentru carte.

In prezent, biblioteca detine peste 330.000 unitati biblioteconomice (carti, periodice, documente audiovizuale si electronice, manuscrise, carti postale ilustrate, alte documente), cu caracter enciclopedic, organizate in colectii uzuale (ale sectiilor de imprumut la domiciliu), de baza (pentru studiu la salile de lectura) si speciale, destinate conservarii, cercetarii si documentarii (manuscrise, documente din arhive personale si corespondenta, fotografii, carte bibliofila, carte cu autograf si dedicatii, s.a.).

Biblioteca Judeteana "Panait Cerna" Tulcea publica a orasului este, se pare, continuatoarea bibliotecii Prefecturii Judetului Tulcea, infiintata, probabil, in 1878 sau 1879, imediat dupa instaurarea administratiei romanesti, inzestrata din dispozitia unora dintre fostii prefecti ai judetului, printre care si poetul Ioan Nenitescu. Devastata in timpul primului razboi mondial.

Foaierul Bibliotecii Judetene Tulcea gazduieste numeroase evenimente culturale organizate de Uniunea Artistilor Plastici Tulcea, Asociatia "Amfora" Tulcea, Directia Judeteana pentru culte, cultura, patrimoniu, alte institutii si organizatii.

Localizare Biblioteca Judeteana Panait Cerna Tulcea

Scrie review Biblioteca Judeteana Panait Cerna Tulcea

Ai vizitat Biblioteca Judeteana Panait Cerna Tulcea? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii