Romania locurilor frumoase

Zilele Culturale Maghiare Partium

Zilele Culturale Maghiare Partium, Judetul Satu Mare

Fundatia Identitas a fost intemeiata in anul 1998, la initiativa deputatului Varga Attila.
Scopul pentru care a fost infiintata este pastrarea si promovarea culturii traditionale a comunitatii maghiare din Satu Mare.
In acest sens, au fost editate si tiparite mai multe carti de literatura, istorie si etnografie, precum si organizate evenimente comemorative si culturale. Cel mai important a devenit Zilele Culturale Maghiare Partium, organizate pentru prima data in 2001.
Treptat coordonarea actiunilor a fost preluata de tineri, iar acestia au facut-o si o fac cu profesionalism si pragmatism. Cei de la Fundatia Identitas, alaturi de UDMR si societatile civile din municipiul Satu Mare, reusesc de fiecare data sa ofere satmarenilor timp de 3 zile un program cultural foarte bogat si variat. Desi acest eveniment este considerat al maghiarilor, foarte multi romani iau parte la sarbatoare.
Gradina Romei este intotdeauna plina. Nu lipsesc niciodata traditiile unguresti: de la ceaunele cu gulas si placintele preparate "pe viu" de gospodine pricepute, iubitorii de bunatati culinare au de unde alege. Organizatorii ofera copiilor multe posibilitati de a se distra: "body painting" (pictura pe fata), programe cu clowni, jocuri si targuri pentru cei mici, saltele elastice, intr-un cuvant un miniunivers al celor mici. Nici tinerii nu sunt uitati. Pentru ei sunt organizate concerte si demonstratii de dans.

Scrie review Zilele Culturale Maghiare Partium

Ai vizitat Zilele Culturale Maghiare Partium? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii