Romania locurilor frumoase

Traseul turistic Bistrita - Sieu Magherus - Beclean - Uriu - Reteag

Traseul turistic Bistrita - Sieu Magherus - Beclean - Uriu - Reteag, Judetul Bistrita-Nasaud

Bistrita - Sieu Magherus - Beclean - Uriu - Reteag

1. Sieu Magherus = Au fost descoperite, pe dealul Hegheris, fortificatii de pamant datand din epoca bronzului, realizate de populatia tracica. De asemenea, poate fi vizitata biserica din centrul comunei, construita in secolele XIII - XIV, in stil gotic.

2. Beclean = Orasul este unul dintre cele mai importante noduri de cale ferata ce leaga Transilvania de Bucovina, Maramures si Moldova. Atestat documentar in anul 1235, orasul are numeroase obiective ce merita a fi vizitate: Parcul dendrologic - cu numeroase specii indigene si exotice de arbori, edificiul reformat cult - ridicat in secolul XV, castelul in stil baroc, din secolul al XVIII - lea. La 6 km se afla Herghelia de cai de rasa Lipitana, de mare atractie pentru iubitorii de echitatie.

3. Uriu = Comuna, atestata documentar in anul 1405, a devenit cunoscuta prin depozitul de obiecte de bronz si prin Biserica reformata, din secolul al XV-lea, in interior fiind incastrata stema Moldovei.

4. Reteag = Satul a fost inclus alaturi de alte 59 de sate in Domeniul Ciceului si subordonat domnitorului Moldovei, Reteagul avand rolul de vama si de targ.

Scrie review Traseul turistic Bistrita - Sieu Magherus - Beclean - Uriu - Reteag

Ai vizitat Traseul turistic Bistrita - Sieu Magherus - Beclean - Uriu - Reteag? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii