Romania locurilor frumoase

Manastirea Marcus

Manastirea Marcus, Judetul Covasna

Manastire de calugarite, cu 14 vietuitoare, cu viata de obste,cu hramul Duminica Sfintii Romani (a doua duminica dupa Rusalii) si Acoperamantul Maicii Domnului (1 octombrie).
ASEZARE GEOGRAFICA :
Com. Dobarlau, 27km NE de Brasov, 20 Km NV de Intorsura Buzaului, 22 Km de municipiul Sfantu Gheorghe, 41 km de statiunea balneoclimaterica Covasna.
Manastirea este situata prin padurile dese ale Clabucetelor Intorsurii, in muntii Carpatilor de curbura, pe o colina deasupra satului Dobarlau- fiind vizibila din Drumul National 11Brasov- Bacau, in dreptul localitatii Ozun.
PREVESTIRILE PARINTELUI ARSENIE BOCA
Ctitorie a Maicii Starete Serafima Comsa (constructie inceputa din 1991), manastirea este situata pe un LOC SFANT, care de secole adaposteste , succesiv, asezaminte monahale ridicate si apoi distruse .
In anul 1950, Suzana Comsa a ridicat, de una singura, o manastire intreaga, biserica, cateva chilii si un mic paraclis, care au fost distruse de comunisti in anul 1973.
Parintele ARSENIE BOCA spunea despre acest loc : "mai, voi nu aveti idee ce loc este asta! Asta e un loc sfant. Vor canta ingerii din cer aici, caci e sfintenie mare...! ... Suzana, tu vei face manastire acolo, dar nu va tine mult. Nu voi mai fi eu atuncea si nu vei mai trai nici tu, cand cineva din neamul tau o va ridica iarasi si va dainui." Si a venit randul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comsa, care la nici 23 de ani era stareta peste o poiana goala.
COMPLEXUL MONAHAL:
Inceput in 1991, complexul monahal cuprinde : o biserica, altar de vara, chilii.
Complexul monahal adaposteste si un orfelinat , asezamant al micilor orfane, numit Asociatia de Binefacere Sfanta Iustina.
Sursa: http://www.manastirea-marcus.com

Localizare Manastirea Marcus

Scrie review Manastirea Marcus

Ai vizitat Manastirea Marcus? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii