Romania locurilor frumoase

Manastirea Lacu Sarat

Manastirea Lacu Sarat, Statiunea Lacu Sarat

Adresa: Aleea Manastirii, nr. 3, statiunea Lacu Sarat, jud. Braila
Hram: Sf. M. Mc. Pantelimon
Stareta: Stavrofora Pantelimona Corjos

Manastirea Lacu Sarat - constructie in intregime din lemn in statiunea Lacu-Sarat, un important centru duhovnicesc si misionar, aflat in slujirea numerosilor pelerini, veniti din toate colturile tarii.

Manastirea este situata in statiunea cu acelasi nume, asezata in imediata apropiere a municipiului Braila, la 5 km SV, pe drumul national DN 21 Braila - Slobozia. Biserica beneficiaza de cadrul natural deosebit oferit de parcul statiunii si de interesul crescut an de an al pelerinilor spre aceasta oaza de liniste sufleteasca.

Istoric: Manastirea Lacu Sarat, cea mai noua manastire din judetul Braila, si-a inceput existenta la 27 iulie 1996, cand inaltpreasfintitul Casian al Dunarii de Jos a sfintit locul si a pus piatra de temelie a bisericii noii manastiri. La 27 iulie 1999 s-a sfintit biserica si s-a binecuvantat corpul de chilii al manastirii. in Documentul de sfintire se precizeaza: "Cu vrerea Tatalui, cu ajutorul Fiului si cu savarsirea Sfantului Duh s-a ales loc in centrul parcului statiunii balneoclimaterice Lacu Sarat, orasul Braila, si s-a intemeiat pe el manastire, careia i s-a oferit drept hram protector pe Sfantul Mucenic si Doctor fara de arginti Pantelimon, ocrotitorul si vindecatorul bolnavilor".

Localizare Manastirea Lacu Sarat

Scrie review Manastirea Lacu Sarat

Ai vizitat Manastirea Lacu Sarat? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii