Romania locurilor frumoase

Episcopia Buzaului si Vrancei

Episcopia Buzaului si Vrancei, Buzau

EPISCOPIA, edificiu emblematic pentru orasul Buzau, a fost infiintata de Radu cel Mare, in 1500, impreunA cu Nifon, fost patriarh al Constantinopolului.

CATEDRALA EPISCOPALA a fost construita odata cu infiintarea Episcopiei. Catedrala a fost refacuta si intarita de Neagoe Basarab (1512-1521), apoi de Matei Basarab in 1649 si de Constantin Brancoveanu (1688-1714) atunci cand acesta a ridicat si PALATUL EPISCOPAL.

Noua CATEDRALA EPISCOPALA, cu hramul "INALTAREA DOMNULUI", este ctitorie a Episcopului Epifanie Norocel. Pe 8 noiembrie 2009 Episcopia Buzaului si Vrancei a fost inaltata la rangul de Arhiepiscopie, in prezenta Patriarhului Romaniei, Prea Fericitul PArinte Daniel.
MUZEUL EPISCOPAL, care adaposteste colectia de arta veche bisericeasca, a fost infiintat in 1955 si se afla la intrarea in incinta Episcopiei. Din anul 2009 s-a mutat in clAdirea veche a Seminarului Teologic, cladire construita intre 1836 si 1838.

SEMINARUL TEOLOGIC (1836) a fost infiintat de Episcopul Chesarie, in aceasta cladire gasindu-se azi MUZEUL EPISCOPAL. in perioada in care se extragea piatra pentru constructia Seminarului din zona Pietroasele, a fost descoperit faimosul Tezaur de la Pietroasele - "Closca cu puii de aur". in 1936 a fost construit si cel de-al doilea seminar, unde azi se tin cursurile pentru elevii ce studiaza teologia.

Localizare Episcopia Buzaului si Vrancei

Scrie review Episcopia Buzaului si Vrancei

Ai vizitat Episcopia Buzaului si Vrancei? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii