Romania locurilor frumoase

Rezervatia botanica Korum Tarla

Rezervatia botanica Korum Tarla, Judetul Tulcea

Rezervatia botanica "Korum Tarla" se afla in partea central-estica a judetului Tulcea (in Podisul Nord-Dobrogean, in nordul Padurii Babadag), pe teritoriul sudic al orasului Babadag, in apropierea drumului national DN22.
Rezervatia botanica "Korum Tarla" (Arie protejata botanic) - Rezervatia este amplasata pe un platou ce face parte din Podisul Babadag, unitate sedimentara de varsta cretacica constituita din calcare marnoase, calcare grezoase si conglomerate. Precipitatiile medii anuale inregistreaza valori de 417,9 mm. La altitudini mai mari aceste valori sunt sensibil mai ridicate. Ploile au adesea un regim torential. Evapotranspiratia potentiala anuala este de 688 mm iar cea reala anuala de 273 mm. Zona Babadag se afla la interferenta climatului continental cu cel litoral-maritim, fiind incadrata in unitatea microclimatica Babadag, caracterizata prin temperaturi moderate iarna si primavara, moderat calde vara si toamna. in jurul rezervatiei, arboretele sunt de tip goruneto-sleau de productivitate mijlocie. in rezervatie predomina arborete artificiale, plantatii de productivitate inferioara, in care predomina gorunul (Quercus petreaea), frasinul (Fraxinus excelsior), ulmul (Ulmus sp.).
Rezervatia botanica "Korum Tarla" a fost constituita pentru protejarea speciei margelusa(Sophora jaubertii), planta de origine ponto-anatoliana, aflata aici in singura statiune cunoscuta din Romania. Pe langa specia dominanta, firuta cu bulbi (Poa angustifolia) si cea diferentiala, Cynodon dactylon, margelusa vegeteaza si impreuna cu specii de degetar(Digitalis lanata), coada soricelului (Achillea neilreichii) si jales (Stachys germanica). Influenta padurii limitrofe se manifesta prin speciile: cerentel (Geum urbanum),rogoz(Carex polyphylla), firuta (Poa nemoralis). Subasociatia este dominata de specii eurasiatice (40%), urmate de cele circumboreale (18%), si europene (10%), fiind deasemenea dominata de hemicriptofite.

Localizare Rezervatia botanica Korum Tarla

Scrie review Rezervatia botanica Korum Tarla

Ai vizitat Rezervatia botanica Korum Tarla? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii