Romania locurilor frumoase

Poiana Narciselor de la Negrileasa (Rezervatia naturala Poiana Narciselor)

Poiana Narciselor de la Negrileasa (Rezervatia naturala Poiana Narciselor), Bucium

Poiana cu narcise de la Negrileasa se afla situata in partea sud-estica a comunei, este o rezervatie naturala din categoria botanica importanta prin prezenta narciselor in luna mai.

Poiana cu narcise de la Negrileasa este o arie protejata de interes national, situata in judetul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium.( Muntii Metaliferi, la est de Varful Valcoi (1.348 m), intre Valea Negrilesei si Valea Grozei. )
Declarata arie protejata in anul 1995 ,aceasta are o suprafata de aproximativ 45 de hectare, iar accesul se face dinspre DN 74 Alba Iulia - Abrud, pe DJ 107, modernizat, care duce la Bucium. De aici se urmeaza drumul comunal spre satul Valea Negrilesei, din care se desprinde un drum forestier pana la limita rezervatiei.
Se mai poate ajunge urmarind DN 74 Alba Iulia - Abrud pana in satul Fenes apoi pe Valea Fenesului se trece dupa 10 km prin Rezervatia "Cheile Fenesului" iar dupa inca 15 km, pe un drum forestier se ajunge la "Poiana Narciselor".
In fiecare an, la sfarsitul luni mai Poiana Narciselor intra in centrul atentiei datorita "Sarbatorii Narciselor" , eveniment prin care obiceiurile, traditiile si valorile populare sunt evidentiate intr-un cadru de basm. Tot in cadrul acestei sarbatori se desfasoara si prima etapa a concursului "Cultura pentru cultura", organizat de Centrul de Cultura "Augustin Bena".
De mentionat este faptul ca, a fost amenajat un loc special de campare pentru turistii care trec prin zona in aceasta perioada.

Aria protejata reprezinta o zona cu un relief colinar, versanti domoli si culmi prelungite pana la baza acestora, acoperite cu vegetatie forestiera din arboret de molid (Picea abies) si tufe de ienupar (Juniperus communes), fanete, pasuni si pajisti, unde sunt intalnite specii floristice de narcisa (Narcissus stellaris), numita de localnici rusculita, taposica (Nardus stricta), paius rosu (Festuca rubra), iarba vantului (Agrostis tenuis), coada racului (Potentilla erecta),clopotel de munte (Campanula alpina), fraguta (Fragaria viridis), piciorul cocosului de munte (Ranunculus montanus), trifoiul alb (Trifolium repens), etc.

Localizare Poiana Narciselor de la Negrileasa (Rezervatia naturala Poiana Narciselor)

Scrie review Poiana Narciselor de la Negrileasa (Rezervatia naturala Poiana Narciselor)

Ai vizitat Poiana Narciselor de la Negrileasa (Rezervatia naturala Poiana Narciselor)? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii