Romania locurilor frumoase

Castelul Bran

Castelul Bran, Bran

PROGRAM DE VARA (1 APRILIE - 30 SEPTEMBRIE)
Luni: 12 - 18
Marti-Duminica: 9 - 18
Ultima intrare: 18
PROGRAM DE IARNA (1 OCTOMBRIE - 31 MARTIE)
Luni: 12 - 16
Marti-Duminica: 9 - 16
Ultima intrare: 16
Castelul Bran se situeaza la mai putin de 30 km de Brasov, pe soseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu si care leaga Brasovul de Campulung. Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic.
El adaposteste in acest moment muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar in curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar-Bran.
Initial, castelul Bran a fost o cetate de "trecatoare" cu scop militar, patrulatera neregulata. in timp, cetatea a suferit numeroase modificari cum ar fi: adaugarea turnului de sud (in 1622 dupa planurile principelui Gabriel Bethlen), constructia unui turn dreptunghiular la est, iar intre 1883 si 1886 acoperisul a fost imbracat cu tigla.
Cetatea a fost transformata in castel in anul 1920 pe cand era in proprietatea reginei Maria, perioada in care s-au realizat cele mai importante lucrari de restaurare.
siteul oficial Castelul Bran: castelulbran.ro

Localizare Castelul Bran

Scrie review Castelul Bran

Ai vizitat Castelul Bran? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii