Romania locurilor frumoase

Biserica Buna Vestire

Biserica Buna Vestire, Giurgiu

In luna martie a anului 1863, comunitatea greceasca din orasul Giurgiu, care numara peste 200 de familii, a adresat o cerere Ministerului Cultelor si Instructiunii Publice pentru autorizarea construirii unei biserici proprii. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza aproba la data de 29 aprilie 1863 ridicarea bisericii pe terenul si pe cheltuiala comunitatii, fiind de acord ca serviciile religioase sa fie oficiate in limba greaca de catre preoti adusi din Grecia.
Lucrarile la zidirea bisericii au inceput la data de 6 august 1863, la Sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului, prin punerea pietrei de temelie, echipa de constructori fiind condusa de catre mesterul Constantin Andreiu. Aceste lucrari au fost finalizate in anul 1865, cand la data de 12 decembrie, biserica a fost sfintita cu hramul principal Buna Vestire si cu hramul secundar Sfantul Spiridon.
Biserica a fost pictata de marele pictor Gheorghe Tatarescu, acesta in anul 1864 termina pictarea tamplei (a iconastasului) in stil renascentist, iar in 1867 termina pictura murala in tehnica ulei, procedeu revolutionar la acea vreme in Romania.
Cei mai importanti ctitori au fost: Printul Alexandru Ipsilante, care a donat 500 de galbeni si Menelaos Negroponte din Braila, care a donat 200 de galbeni, urmati de fruntasii comunitatii elene din Giurgiu.

Localizare Biserica Buna Vestire

Scrie review Biserica Buna Vestire

Ai vizitat Biserica Buna Vestire? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii